Inloggen

Hoffenne

preview
Hof-nieuws 11 oktober 2021

NIEUWSBRIEF

2021-2022

11 oktober 2021

In deze nieuwsbrief
 • Van de directie
 • Coronamaatregelen
 • Traktaties
 • Kirebel, kriebel
 • Gouden Weken
 • Kinderboekenweek
 • Kindercultuurmaand 'Op reis door Noordwijk'
 • Gratis basketbalclinic
 • Natuur-uitje in de herfstvakantie
 • Online workshop  'Aan de slag met uitdagend kindergedrag'
 • Artikelen Jeugd en Gezin
Van de directie

We hebben alweer acht schoolweken achter de rug. Wat is de tijd snel gegaan. Als ik naar buiten kijk, zie ik nog wel een zonnetje, maar de temperatuur zakt al aardig.

Ik hoop dat jullie in de herfstvakantie heerlijk van bos en strand kunnen genieten. Denken jullie eraan dat de herfstvakantie voor de kinderen al begint op vrijdag 15 oktober? Het team heeft die dag een studiedag. Op deze dag staan voor het team de volgende onderwerpen centraal: instructielessen, technisch en verhalend schrijven. Op basis van wetenschappelijke onderbouwingen maken we een volgende kwaliteitsslag in het onderwijsaanbod. Zo zorgen we elke dag weer voor een beetje beter onderwijs aan jullie kinderen.

Voor nu wens ik jullie alvast, namens het hele team, een fijne vakantie toe!

Ingrid Luk

Corona maatregelen

Wat fijn dat we in Nederland het Corona-virus zo goed onder controle hebben gekregen, dat de maatregelen versoepeld kunnen worden en het leven eindelijk weer een beetje normaal wordt. We prijzen ons echt gelukkig dat we de afgelopen heerlijk 'normaal' hebben kunnen werken én dat er geen klassen naar huis  gestuurd hoefden te worden. 

Wij vonden en vinden het zo mooi om te zien dat alle kinderen van de onderbouw  's morgens helemaal zelfstandig de school binnenkomen, de eerste dagen soms wat wijfelend, maar later echt heel stoer en gedecideerd 😊. Dat de kinderen zelfstandig naar binnen komen, brengt zoveel rust in de ochtendstart van de schooldag, dat we besloten hebben dit zo te houden. Zoals u weet bent u na schooltijd altijd van harte welkom in de klassen om het werk van uw kind even te bekijken. Om 15.00 uur starten wij met vergaderingen, maar tot die tijd is het geen probleem.

Onderbouw

Het ophalen van de kinderen van de onderbouw verandert een beetje. Om het voor iedereen veilig te houden, nodigen we jullie uit om de kinderen vanaf het schoolplein op te halen. Dus waar jullie 's morgens achter het hek blijven, is het fijn als jullie  's middags juist het plein opkomen 😉. 

Midden-bovenbouw

De kinderen van de midden- en bovenbouw blijven 's morgens op het plein verzamelen. Zij kunnen lekker door elkaar spelen of kletsen.  De leerkrachten komen vanaf de eerste bel naar buiten, maar de kinderen hoeven dan niet meer op een vaste plek te staan.  De kinderen gaan vervolgens met de leerkracht naar binnen, zodat de lessen om 8.30 uur precies kunnen beginnen.

Traktaties

In de Coronatijd moesten we op school ook het traktatiebeleid aanpassen. 

Vanaf nu kunnen we deze aanpassing gelukkig weer loslaten. De verplichting van de voorverpakte traktaties komt daarmee te vervallen. Dus... traktaties bij voorkeur gezond en niet teveel of te groot.

Kriebel, kriebel

In de bovenbouw zijn luizen geconstateerd. We vinden het heel fijn als je dit meldt, want dan kan er in de betreffende bouw extra goed door alle ouders gecontroleerd worden. We hopen de controles op school weer na de herfstvakantie op te kunnen pakken. Kijk je vanavond ook even bij je kind ?

Gouden Weken

De eerste weken na de zomervakantie worden in onderwijsland de 'Gouden Weken' genoemd; weken waarin we weer langzaam wennen aan het schoolse leven, maar waarin we ook met elkaar de regels en routines vaststellen, herhalen en waarin we spelenderwijs het samenwerken binnen de groep stimuleren en vormgeven. Deze Gouden Weken stonden ook nog eens bol van de activiteiten, van Dot Day tot informatieavond, van startgesprek tot Prinsjesdag.......heerlijk om zo met elkaar het schooljaar te starten! 

De komende weken worden wat rustiger en dat geeft ons ruimte om de kinderen te leren focussen op zowel de basisvaardigheden in de ochtend, als het het meer ontdekkend en onderzoekend leren in de middagen, want het overdragen van kennis blijft immers te allen tijden ons hoofddoel.

Kinderboekenweek

Vrijdag 1 oktober hebben we met alle kinderen de kinderboekenweek geopend. Wat is het leuk om zo met ons team voor de kinderen toneel te spelen en we zagen aan de grote ogen dat ze helemaal meeleefden ......geweldig! De boekenbus had namelijk een lekke band en de buschauffeur wist niet wat er nu moest gebeuren.......de dokter, tandarts, tuinvrouw, bakker en bouwvakker wilden hem allemaal wel komen helpen, maar ze hadden geen van allen de juiste kennis voor dit probleem. Uiteindelijk wist het spelende meisje te vertellen dat er vast in een boek stond wat er moest gebeuren, eind goed al goed😊. U raadt het vast al........het thema van deze kinderboekenweek is 'Worden wat je wil"......

In de periode tot de herfstvakantie wordt er in alle groepen daarom even EXTRA aandacht gegeven aan alles wat met lezen en voorlezen te maken heeft, want niets is fijner dan heerlijk in een boek zitten ! Iedere klas heeft ook nog eens een prachtig nieuw boekenpakket gekregen, dus er kan volop in de boeken gedoken worden. Normaal wordt er in deze periode ook altijd een gezinsdienst georganiseerd, maar deze gaat dit jaar niet door; de Corona regels waren lange tijd nog te onduidelijk.

Kindercultuurmaand; Op reis door Noordwijk!

De hele maand oktober is het kinder-cultuurmaand in Noordwijkerhout, de Zilk en Noordwijk. Culturele instellingen en verenigingen worden in het (herfst)zonnetje gezet in deze maand vol cultuur. 

De musea en culturele instellingen organiseren in oktober extra leuke activiteiten voor kinderen. Vanaf  1 oktober start de campagne 'Op reis door Noordwijk', alle kinderen worden uitgenodigd om op avontuur te gaan met hun ouders, opa en oma  of andere familie. Een ontdekkingstocht naar jullie favoriete culturele plekken in de gemeente! .

Ga vooral samen met jouw vriendjes, ouders of grootouders op pad!  Bezoek de activiteiten van 4 musea of culturele instellingen, ontvang een sticker na elk bezoek en haal een verrassing bij het VVV. De kinderen hebben vandaag een plattegrond mee naar his gekregen, waarop de 4 stickers geplakt kunnen worden.

Voor meer informatie kijk vanaf 1 oktober op: www.noordwijk.info/cultuur  of bekijk de leuke introductievideo!: https://youtu.be/RhW1bP-FD08

Gratis basketbalclinic

Misschien nog een leuk idee voor de herfstvakantie?

Natuur-uitje in de herfstvakantie

Op woensdag 20 oktober organiseert de educatieve werkgroep van de natuur- en vogelbescherming in Noordwijk een gratis speurtocht voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Misschien een leuk uitje ? 

Opdrachtenkaarten zijn tussen 13.00 uur en 14.30 uur af te halen bij de ingang van het Leeuwenhorstbos. Op bijgevoegde poster vind je alle verdere informatie. 

Online workshop: Aan de slag met uitdagend kindergedrag!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Noordwijk organiseert een online workshop:

Aan de slag met uitdagend kindergedrag! voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar.

In bijlage vindt u alle informatie.