Inloggen

Hoffenne

preview
Hof-nieuws 24 juni 2022

NIEUWSBRIEF

2021-2022

24 juni 2022

In deze nieuwsbrief

- Van de directie

- Vraag 'een drankje op het eindfeest'

- Insta en Facebook

- Afscheid Monique

- Afscheid Yvonne

- Spreekavonden

- Eindfeest

- Wenochtend

- Afscheid groep 8 

- Artikel "Samen lezen/voorlezen"

Van de directie

Vandaag geen nieuws van de directie, omdat Ingrid op cursus is, maar wel een bomvolle nieuwsbrief ! De laatste weken zijn ingegaan en die staan altijd bol van de activiteiten. Hoe fijn dat er weer een avondvierdaagde is geweest en dat we weer een 'gewoon 'eindfeest kunnen vieren. We benoemen het 's morgens met alle collega's regelmatig en we genieten dan ook met elkaar van alle voorbereidingspret 🎈.

Vraag 'een drankje op het eindfeest'

Dank jullie wel voor alle reacties op de vraag of wij wel of geen alcoholische drankjes kunnen schenken op het eindfeest.

In het begeleidend schrijven hebben we proberen duidelijk te maken dat wij hier over nadenken. In de huidige tijd vinden wij het steeds minder gepast. We moeten kinderen bewust maken van de gevaren van alcohol. En wij doen dit dan door te laten zien dat er ook feestjes gevierd kunnen worden zonder alcohol.

Op school hebben we ook de filosofie dat we zaken samen met ouders willen doen. In gesprek en elkaars mening horen en respecteren. Daarom ontvingen jullie ook onze enquêtevraag. En hoe fijn was het dat zovelen van jullie hebben gereageerd. Vanuti de enquête bleek dat echt het overgrote deel van jullie nog vindt dat een alcoholisch drankje nog kan. Dit betekent voor het komende eindfeest dat we, hetzij beperkt, nog wel een wijntje en een biertje schenken. We leggen bij het uitschenken wel de nadruk op 0.0% biertjes en andere alcoholvrije dranken, want ook met alcoholvrije dranken kan geproost worden op weer een mooi jaar 😊.

Insta en Facebook

Volgen jullie ons al op Facebook en Instagram? Wij plaatsen regelmatig berichten met foto's vanuit de verschillende bouwen. Zo krijgen jullie een inkijkje in ons onderwijs en kunnen jullie zien wat we allemaal met de kinderen doen. Natuurlijk vinden we het heel fijn als je ons liket en berichten deelt 😊. Hier kan je ons vinden: 

https://www.facebook.com/hoffenne/  en https://www.instagram.com/hoffenne/

Afscheid Monique

Na meer dan 25 jaar verbonden te zijn geweest aan Hoffenne, gaat Monique Valkenburg afscheid nemen van onze school. De afgelopen jaren heeft zij zich met hart en ziel ingezet om de tussenschoolse opvang goed te leiden en begeleiden. Alle kinderen kennen 'juf Monique van de overblijf', dus we nemen ook met alle kinderen afscheid van haar. We doen dit op maandagmiddag 4 juli, dan hebben we alle groepen bij elkaar om naar de musical van groep 8 te kijken en kunnen we na de lunch Monique als verrasing op het podium laten komen en haar zo bedanken voor al die mooie jaren.

Afscheid Yvonne

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen, nemen we op het eindfeest afscheid van Yvonne Houwaart. Het zou heel fijn zijn als alle kinderen om 17.15 uur op het eindfeest aanwezig zijn, want dan kunnen we Yvonne met elkaar op feestelijke wijze ontvangen.

Denken jullie aan de bijdrage voor een mooi cadeau voor Yvonne? De potjes staan klaar in de klassen, dus als jullie een bijdrage aan jullie kinderen meegeven, komt het helemaal goed. 

Spreekavonden

Maandag en woensdag zijn de laatste spreekavonden van dit schooljaar voor de groepen 1 t/m 7. Op vrijdag 1 juli kunnen jullie dan weer de rapporten van jullie kinderen bekijken in Mijn Rapportfolio.

Eindfeest

Ook op Hoffenne gaan we met onze tijd mee en worden we steeds hipper 😉. Bij de voorverkoop van de muntjes voor het eindfeest kunnen jullie via een tikkie jullie munten kopen. Op het eindfeest zelf kan er zowel contant als met een tikkie betaald worden. Om jullie alvast in kunnen laten schatten hoeveel munten je ongeveer nodig hebt, is hier alvast onze 'menukaart'. De munten kosten 1 euro per stuk.

Limonade: gratis

Frisdrank: 1 munt

Bier/wijn: 2 munten

Alcohol vrij bier: 1 munt

Broodje knakworst: 1 munt

Kipsate : 2 munten

Broodje hamburger: 2 munten

Watermeloen 2 stuks: 1 munt

De voorverkoop is op dinsdag 5 juli om 8.15 uur en op woensdag 6 juli om 12.30 uur al. 

Wenochtend

Vandaag is de verdeling van de kinderen in de onder- en middenbouw bekend gemaakt, dus alle kinderen weten in welke stamgroep ze volgend jaar zitten. Om de overgang naar misschien een andere juf of meester, misschien een andere samenstelling van de stamgroep of misschien ander klaslokaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, gaan de kinderen van de midden- en bovenbouw op donderdagochtend 30 juni alvast een uurtje wennen in hun nieuwe klas. Om 9.00 uur vindt de grote wissel plaats, altijd spannend, maar vooral leuk!

Afscheid groep 8

Op woensdag 7 juli is het dan echt de laatste keer dat de kinderen van groep 8 naar school komen! Om twaalf uur verzamelen alle kinderen van Hoffenne zich traditiegetrouw op het schoolplein en zij zingen dan natuurlijk het lied ‘Bye, bye, school’ voor groep 8. Daarna vormen alle kinderen een ’levende’ afscheidsboog, waar onze 8ste groepers doorheen lopen, eerst door de school en dan door de boog en ja, nu mag er gerend worden 😊. Tenslotte draagt groep 8  symbolisch het stokje over aan groep 7, want de kinderen van groep 7 zijn dan tenslotte de  ‘nieuwe’ oudsten van onze school. Rond half een is het dan echt voorbij en gaat groep 8 voor de laatste keer het hek van Hoffenne door en zo wordt de basisschooltijd met een grote glimlach (en wie weet een traantje) afgesloten. Natuurlijk zijn jullie van harte welkom .