Inloggen

Hoffenne

preview
Hof-nieuws 5 januari 2022

NIEUWSBRIEF

2021-2022

5 januari 2022

Beste ouder, verzorger,

 

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat we in 2022 afscheid kunnen nemen van Corona, maar vooral hoop ik dat schoolsluitingen tot het verleden behoren. Het is niet goed voor onze kinderen dat zij steeds in de onzekerheid moeten leven van 'scholen open- scholen dicht'. Daarbij is het leven op school zoveel méér dan het leren van taal, lezen en rekenen. Hoe gaan we met elkaar om, hoe houden we rekening met elkaar, hoe spelen we met elkaar, hoe werk je samen, hoe kom je voor jezelf op, hoe draag je samen zorg voor elkaar en je omgeving? Al deze leermomenten vinden ook plaats op school. Daar werken we graag weer aan met jullie kinderen.

 

De kerstvakantie was vooraf met een week uitgebreid. Het team van Hoffenne heeft in de laatste schoolweek van 2021 met elkaar de noodopvang geregeld én drie vormen van onderwijs voorbereid voor de eerste periode in het nieuwe jaar;  fysiek onderwijs, online-onderwijs en hybride-onderwijs. Vooral deze laatste vorm van onderwijs waarbij er fysiek én online-onderwijs tegelijkertijd gegeven wordt, vergt veel voorbereiding en creativiteit. Tegelijkertijd is het voor de kinderen ook de minst prettige vorm van onderwijs, omdat de leerkracht op dat moment aan kinderen op school én aan de kinderen thuis eigenlijk te weinig aandacht kan geven. Maar,… soms is het niet anders en blijven we ons mooie onderwijs vormgeven. Ikzelf heb het volste vertrouwen in het team dat zij dit ook altijd weer goed verzorgen. Jullie als ouders/ verzorgers hebben jullie waardering aan het team ook vaak laten blijken. Ik ben jullie daarvoor zeer dankbaar.  De flexibiliteit en veerkracht van ons team is lovenswaardig. Maar ook jullie flexibiliteit en aanpassingsvermogen vergeet ik niet. Steeds wordt er van jullie (en jullie werkgevers) veel gevraagd om bij elke aanpassing in het onderwijs weer te reageren en keuzes te maken. Mijn dank aan jullie om het met ons samen steeds weer goed voor elkaar te krijgen. Daarnaast ook mijn dank aan al jullie werkgevers die ook steeds moeten meedenken en meebewegen in deze roerige tijd. Zo zie je dat de kleine gemeenschap van Hoffenne veel verder rijkt dan we in eerste instantie denken. Zo doen we het met elkaar en voor elkaar.

 

Maar,… hoe starten we nu volgende week maandag? YES! De kinderen mogen naar school komen, dus toosten we samen met de kinderen op de eerste schooldag met champagne en eten we er een soesje bij. Mochten er nog kinderen in quarantaine of isolatie zitten, laat het dan even weten aan de groepsleerkrachten.  

Er zijn nog steeds (landelijke school-)maatregelen van kracht die wij hebben vertaald naar de omstandigheden van Hoffenne. Dit betekent voor ons het volgende:

  • Leerlingen van groep 6 en 7 dragen bij binnenkomst een mondkapje.
  • We ventileren nog steeds goed, dus een extra vestje is handig om te dragen/ mee te nemen.
  • De kinderen zijn verdeeld in de cohorten, onderbouw, middenbouw en bovenbouw.
  • Kinderen (vanaf de middenbouw) komen zoveel mogelijk alleen naar school
  • Zelftesten zijn op school verkrijgbaar. Hebben jullie deze nodig? Stuur een berichtje aan de groepsleerkracht en we geven ze mee.

In de middenbouw zien de kinderen Madeleine Vogel niet meer terug. Het geboorteverlof van Timo de Vries is afgelopen en hij is dus weer vier dagen per week aanwezig. Wij bedanken Madeleine voor haar inzet en werkplezier met en voor de kinderen. We hebben haar als een fijne collega en leuke leerkracht mogen ervaren.

 

Voor nu wens ik jullie nog een paar fijne dagen met de kinderen. Waai lekker uit aan het strand, trotseer storm en regen en daarna….lekker naar binnen met een kop warme chocolademelk!

Groet namens het hele team,

Ingrid Luk