Inloggen

Hoffenne

preview
Hof-nieuws 25 november 2022

NIEUWSBRIEF

2022-2023

19 november 2022

In deze nieuwsbrief
  • Van de directie
  • Surprise tentoonstelling
  • Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint
  • Sinterklaas bingo groep 6 t/m 8
  • Kerstfeest woensdag 21 december
  • Kerstontbijt donderdag 22 december
  • Studiedag vrijdag 23 december
Van de directie

In deze nieuwsbrief vind je veel nieuws over de festiviteiten rondom Sint en Kerst. We hebben ook weer een paar fijne momenten ingepland waarop ouders, kinderen en team elkaar kunnen ontmoeten. Als eerste zien we elkaar bij de surprise tentoonstelling. Gezellig is dat weer! Daar kunnen we allemaal weer genieten van de mooie knutselwerken van de kinderen. De verhalen over volgeplakte eetkamertafels met papier maché hebben wij alweer mogen horen. 🤪 Wij moeten er erg om lachen. En de kerstviering start dit jaar met een drankje en een 'lint van licht'.  Als je precies wil weten wat ik daarmee bedoel, lees dan het stukje over de kerstviering.

Voor nu wens ik jullie nog een goed weekend toe en succes met alle sint-activiteiten!

Ingrid Luk

Surprise tentoonstelling

In menig huiskamer in het Vinkenveld en daarbuiten zal dit weekeind geplakt, geknipt, geknutseld en gedicht worden 😊. Veel kinderen in de groepen 5 t/m 8 geven bijna dagelijks een update van hoe het met hun surprise is en er wordt in groep 8 vaak gezegd: 'Ik heb zo een zin in de tentoonstelling, want dan zie je al die mooie kunstwerken bij elkaar!' 

We zijn dan ook zo blij dat we dit jaar eindelijk weer een 'ouderwetse' surprise tentoonstelling kunnen houden en dat alle kinderen en ouders weer kunnen genieten van alle knutselkunsten.

Op vrijdag 2 december komen alle kinderen met de gemaakte kunstwerken naar school en deze mogen dan in het speellokaal bij de surprises van de eigen klas worden neergezet. Alle ouders mogen gezellig met de kinderen mee naar binnen lopen en in het speellokaal een kijkje nemen. Om uiterlijk kwart voor negen vegen we de ouders weer de school uit 😉, zodat we met de lessen kunnen beginnen.

Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint

Sint heeft het ons al via een brief in de postkamer laten weten; hij brengt ons maandag 5 december zeker een bezoek! Omdat het al zo een tijd geleden is, dat we Sint op het plein mochten verwelkomen, vinden wij het extra fijn dat dat dit jaar wel weer kan. Hoe Sint op school aankomt, wij weten het niet, maar meestal verzint Piet een bijzonder vervoermiddel 😉. Leuk als jullie als ouders ook even een kijkje komen nemen! Sint arriveert rond half negen aan de voorkant van school.

Sinterklaas bingo

Op maandagmiddag doen we met de kinderen van de groepen 6,7 en 8 de traditionele- Hoffenne- Sinterklaas- bingo 😊. Hiervoor moeten de kinderen een boterhamzakje met 10 kleine voorwerpen van huis meenemen. Waarom? Dat leggen we jullie graag uit.

De Hoffenne- Sinterklaasbingo gaat als volgt in zijn werk:

Het is een gewone bingo met een extraatje. We spelen het spel bingo met de kinderen van de groepen 6, 7 en 8  in het speellokaal. Elk kind krijgt een bingokaart waar ze nummers op afstrepen. Als een kind bingo heeft, zijn daar prijsjes voor op de prijsjestafel.

Het extraatje houdt in dat elk kind 10 kleine voorwerpen in een boterhamzakje meeneemt van huis. Je kunt dan denken aan een sok, paperclip, kam, waxinelichtje, lepeltje, batterij, enz. Dit soort alledaagse voorwerpen kunnen namelijk voorkomen in de gedichtjes die worden voorgelezen. Als iemand een voorwerp uit het gedicht mee heeft genomen, mag je dat naar voren brengen en natuurlijk een prijsje uitzoeken! Voor elke groep is er een klassendoos zodat de kinderen na afloop hun eigen voorwerpen weer mee naar huis kunnen nemen.

Deze Bingo is altijd een groot feest, want het is spannend, maar we lachen ook heel wat af om die grappige gedichtjes. Omdat het voor de kinderen van groep 6 de eerste keer is dat zij meedoen, komt Pien deze speciale bingovorm volgende week nog een keer in de klas uitleggen.

Kerstfeest woensdag 21 december

En wat fijn dat we ook het kerstfeest weer met elkaar kunnen vieren! Dit jaar verzamelen we met alle ouders, kinderen en misschien wel opa's en oma's die het leuk vinden vanaf 18.00 uur op het schoolplein. Daar klinkt een kerstmuziekje en drinken we gezellig een glaasje chocolademelk of glühwein. De kinderen halen vervolgens hun lantaarntje op (die ze al eerder in de klas gemaakt hebben) en zetten hun lichtje aan. Om 18.30 uur lopen we dan met elkaar, in een lint van licht, naar de kerk waar om 19.00 uur de kerstviering begint. Wat zal dat een fantastisch gezicht zijn met al die brandende lantaarntjes van de kinderen. 

Natuurlijk kan je ook om 19.00 uur aanschuiven in de kerk, maar dit lijkt ons en heel sfeervol begin van de avond. Komt allen tezamen😊!

Kerstontbijt donderdag 22 december

Op donderdag 22 december starten we in alle groepen met een kerstontbijt. Een lekker en speciaal ontbijtje met de hele klas, zo sfeervol onder de kerstboom, is voor ons als team altijd zo'n moment waar we blij en een beetje stil van worden. Voor het ontbijt mogen de kinderen hun eigen bord, beker en bestek meenemen. Voor alle kinderen wordt een croissantje geregeld en verder krijgen jullie binnenkort van de leerkrachten een berichtje welke lekkernijen eventueel door de kinderen meegenomen mogen worden. Niet iedereen hoeft iets mee te nemen, want dan hebben we hebben namelijk al gauw veel te veel. 

Studiedag vrijdag 23 december

De kerstvakantie begint voor alle kinderen van Hoffenne een dagje eerder. Op vrijdag 23 december hebben we een studiedag ingepland en zijn alle groepen vrij.